Scroll Top
ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 9, 4ος όροφος, Έναντι ΚΤΕΛ, Λάρισα
ΒΥΡΩΝΟΣ 9, 1ος όροφος , Λαμία

ΚΑΡΒΟΞΥΘΕΡΑΠΕΙΑ

Carboxy Therapy ανώδυνα

ΚΑΡΒΟΞΥΘΕΡΑΠΕΙΑ

Aggeia.eu_Carboxytherapy_primary - καρβοξυθεραπεια

Φλεβική ανεπάρκεια, αγγειοχειρουργοί Λάρισα, αγγειοχειρούργοι Λάρισα. Kιρσοί, φλεβίτιδα θεραπεία, φλεβική ανεπάρκεια, φλεβίτιδα, αγγειοχειρούργος Τζορμπατζόγλου Ιωάννης. daflon κρέμα, Καρωτίδα, Ανεύρυσμα, Λιποίδημα, Αγγειολόγος Λάρισα, Αγγειολόγος Λαμία, αγγειοχειρουργός Λάρισα, αγγειοχειρουργός Λαμία. Θεραπεία ευρυαγγειών με διοδικό λέιζερ. laser αγγειακό dornier laser 940. Θεραπεία ευρυαγγείες διοδικό λέιζερ Λάρισα. Θεραπεία ευρυαγγείες διοδικό λέιζερ Λαμία.

Μία αναίμακτη θεραπεία, όπου με την χρήση κατάλληλου εξοπλισμού επιτυγχάνεται η εφαρμογή ιατρικού CO2 στο επιθυμητό βάθος και φυσικά ελέγχοντας τη συνολική ποσότητα έγχυσης.

Τι είναι η καρβοξυθεραπεία;

Είναι μία αναίμακτη θεραπεία που μπορεί να γίνει σε περιπατητικούς ασθενείς στο ιατρείο.

Με την χρήση κατάλληλου εξοπλισμού επιτυγχάνεται η εφαρμογή ιατρικού CO2 στο επιθυμητό βάθος και φυσικά ελέγχοντας τη συνολική ποσότητα έγχυσης.

Κάτι που γίνεται εφικτό με τη χρήση του επαναστατικού CONCERTO GUN , γαλλικής τεχνολογίας, που μας επιτρέπει να προγραμματίσουμε το βάθος καθώς και την ποσότητα έγχυσης με μεγάλη ακρίβεια.

Aggeia.eu - CONCERTO mesogun - Carboxytherapy - Carboxy Therapy
Το CONCERTO mesoGUN είναι μια μοναδική συσκευή στην παγκόσμια αγορά με ηλεκτρονική ρύθμιση βάθους για την πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων της Carboxy Therapy.
Aggeia.eu_Carboxytherapy_endeikseis - Ενδειξεις καρβοξυθεραπειας
Ενδείξεις καρβοξυθεραπείας:

Η διαδερμική χορήγηση CO2 έχει λειτουργήσει θεραπευτικά σε περιπτώσεις αποφρακτικής αρτηριοπάθειας κάτω άκρων (σταδίου ΙΙ κατά Fontaine) βελτιώνοντας την απόσταση βάδισης. Επίσης βελτιώνει και επιταχύνει την επούλωση ελκών σε αρτηριακά, φλεβικά ή διαβητικά έλκη.

Βασικές ενδείξεις της καρβοξυθεραπείας:

✔ Αρτηριοπάθειες (οργανικές και λειτουργικές)
Βελτίωση διαλλείπουσας χωλότητας
✔ Μίκροαγγειοπάθειες (αθηροσκλήρυνση, διαβητική)
✔ Κυτταρίτιδα
Τοπικά οιδήματα/ λιποιδήματα
✔ Βελτίωση ελαστικότητας δέρματος
✔ βελτίωση ουλών
✔ Στυτική δυσλειτουργία
✔ Ψωρίαση
Θεραπεία ελκών

Με την χρήση κατάλληλου εξοπλισμού επιτυγχάνεται η εφαρμογή ιατρικού CO2 στο επιθυμητό βάθος και φυσικά ελέγχοντας τη συνολική ποσότητα έγχυσης.
Τρόπος Δράσης
  1. Bελτίωση μικροκυκλοφορίας, φλεβικά αρτηριακά και διαβητικά έλκη
  2. Μείωση του λιποιδήματος με ενεργοποίηση της λιπόλυσης (μείωση του μεγέθους των λιποκυττάρων και καταστροφή τους
  3. Ενεργή αγγειοδιαστολή
  4. Αύξηση ροής αρτηριολίων
  5. Αιμορεολογική δραστηριότητα
  6. βελτίωση λειτουργικότητας ερυθρών κυττάρων
Aggeia.eu_Carboxytherapy - Τροπος Δρασης καρβοξυθεραπειας

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  • 1995 Sep;46(9):785-91.Vasomotor effects of transcutaneous CO2 in stage II peripheral occlusive arterial disease. Savin E, Bailliart O
  • 2009 Aug;38(3):213-24. Clinical and microcirculatory effects of transcutaneous CO2 therapy in intermittent claudication. Randomized double-blind clinical trial with a parallel design.Fabry R,
  • Microvasc Res. 2021 Jan;133:104100. doi: 10.1016/j.mvr.2020.104100. Epub 2020 Nov 10;Repeated CO2 therapies improves the microvasular function in DM patients without any systemic side effects.
  • Microvascular Research, 10 Nov 2020, 133:104100;Transcutaneous application of the gaseous CO2 for improvement of the microvascular function in patients with diabetic foot ulcers.Finžgar M, Frangež HB, Cankar K, Frangež
Συνήθεις ερωτήσεις

 

Πώς γίνεται η καρβοξυθεραπεία;

Είναι μια μη χειρουργική  μέθοδος. Από έναν κύλινδρο καθαρού CO2,ο οποίος συνδέεται με έναν εξοπλισμό, ειδικά σχεδιασμένο για το σκοπό αυτό. Το CO2  εγχέεται στον υποδόριο ιστό, μέσω μιας μικροσκοπικής βελόνας μήκους 0,3 mm. Από τον τόπο της ένεσης, το CO2  διαχέεται εύκολα και σε μεγάλο βαθμό προς τους παρακείμενους ιστούς που ασκούν τη λειτουργία του.

 

Τι αισθήσεις θα βιώσω κατά τη διάρκεια της θεραπείας; Πονάει;

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων συνεδριών, ορισμένοι ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν μια ελαφριά αίσθηση καψίματος στο σημείο της ένεσης, η οποία εξαφανίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. καθώς οι συνεδρίες προχωρούν, αυτή η αίσθηση καψίματος μειώνεται. Μια έκφραση της αύξησης της κυκλοφορίας του αίματος, τα πόδια αισθάνονται βαριά και κάπως ζεστά δίπλα στο σημείο της ένεσης, μπορεί να παρατηρηθεί ερυθρότητα και αύξηση της θερμοκρασίας του δέρματος. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις εξαφανίζονται σε 10 με 15 λεπτά.

 

Υπάρχει κάποιο είδος περιορισμού των δραστηριοτήτων μετά την καρβοξυθεραπεία;

Όχι, οι ασθενείς φεύγουν χωρίς κανένα είδος ενόχλησης ή/και περιορισμών.

 

Πόσες συνεδρίες είναι απαραίτητες, πόσο συχνά πρέπει να εφαρμόζονται και πόσο διαρκεί μια συνεδρία;

Μεταξύ 5 με 10 συνεδρίες είναι απαραίτητες, ιδανικά, τρεις εβδομαδιαίες  τουλάχιστον ή κάθε δεύτερη ημέρα. Δύο εβδομαδιαίες συνεδρίες είναι αρκετές. Κάθε συνεδρία διαρκεί μεταξύ 10 και 15 λεπτά

 

Πόσες συνεδρίες πριν δω αποτελέσματα;

Εξαρτάται από την ένδειξη και την πάθηση. Μετά τη 5η  συνεδρία θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας φαίνεται υγιέστερο. Μεταξύ της 8ης  και της 10ης  συνεδρίας, θα εκτιμήσετε ότι ο υποδόριος ιστός σας είναι πιο σταθερός σε περιπτώσεις λιποιδήματος.

 

Ποιες είναι οι θεραπευτικές επιδράσεις του CO2;

Το CO2  έχει ισχυρή αγγειοδιασταλτική δράση στο επίπεδο μικροκυκλοφορίας (αρτηριόλια και τριχοειδή αγγεία), αυξάνοντας τη ροή του αίματος στους λιπώδεις και μυϊκούς ιστούς. Επιπλέον, με την παρουσία της η αιμοσφαιρίνη απελευθερώνει περισσότερο οξυγόνο. Έχει επίσης μηχανική επίδραση στα λιπώδη κύτταρα, οδηγώντας στην καταστροφή τους.

 

Πώς λειτουργεί το CO2;

Μέσω των θεραπευτικών αποτελεσμάτων που αναφέρονται, η μορφολογία και η λειτουργία στη μικροκυκλοφορία επανεδραιώνονται αυξάνοντας την ποσότητα και την ταχύτητα της ροής του τριχοειδούς αίματος. μείωση της συσσώρευσης υγρού μεταξύ των κυττάρων και εξάλειψη του λίπους στο υποδερμικό και μείωση της ίνωσης.

 

Το CO2  έχει τοξική επίδραση στον οργανισμό;

 Όχι, το CO2  παράγεται συνήθως από τα κύτταρά μας ως συνέπεια του  μεταβολισμού και  εξαλείφεται μέσω των πνευμόνων. Για την οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «οικολογικός» θεραπευτικός παράγοντας.

 

Θα μπορούσε η καρβοξυθεραπεία να συνδυαστεί με άλλες μορφές θεραπειών;

Ναι, κατά την κρίση του γιατρού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν και άλλες θεραπείες, όπως μεσοθεραπεία,  laser, λεμφική παροχέτευση κτλ.