ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 9, 4ος όροφος, Έναντι ΚΤΕΛ, Λάρισα
ΒΥΡΩΝΟΣ 9, 1ος όροφος , Λαμία

ΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΑΦΡΟΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ
ΓΙΑ ΦΛΕΒΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

ΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ / ΑΦΡΟΣ

H ΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΩΝ.

Αποτελεί το «golden standard» στην αντιμετώπιση φλεβεκτασιών και ευρυαγγειών. Πρόκειται για μία παλιά αλλά πολύ λειτουργική μέθοδο θεραπείας , που αποσκοπεί στην χημική ίνωση των φλεβών που αντιμετωπίζονται. H σκληροθεραπεία είναι η μέθοδος που συστήνεται παγκοσμίως από τις επιστημονικές κοινότητες ως η καλύτερη για την θεραπεία των ευρυαγγειών.

Η ΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ

Η σκληροθεραπεία άρχισε να εφαρμόζεται περίπου στα μέσα του 19ου αιώνα. Παρόμοιες προσπάθειες θεραπειών είχαν αναφερθεί και μερικούς αιώνες πιο πριν! Η σύγχρονη εποχή της σκληροθεραπείας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, με την καθιέρωση βασικών αρχών και τεχνικών που είναι ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές. Μεγάλη ώθηση δόθηκε κατά τη δεκαετία του 1990, με την υπερηχογραφική παρακολούθηση και καθοδήγηση καθώς και την τυποποίηση παρασκευής σκληρυντικής ουσίας σε μορφή αφρού.

Η ΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η επίδραση των σημερινών φαρμάκων στο εσωτερικό της φλέβας είναι άμεση και αποτελεί το έναυσμα για να ξεκινήσει η διαδικασία της σκληρυντικής αντίδρασης. Μπορεί να παρατηρήσουμε την ευρυαγγεία να εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια μας, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή μιας διαδικασίας που μπορεί να κρατήσει μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί. Το ορατό της όμως αποτέλεσμα αρχίζει να γίνεται αντιληπτό μετά από 4 ως 6 εβδομάδες. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει νόημα να επαναληφθεί μια συνεδρία στην ίδια περιοχή, νωρίτερα από αυτό το χρονικό διάστημα. Το μέγεθος, το πλήθος αλλά και η ανταπόκριση στη θεραπεία των ευρυαγγειών και των φλεβεκτασιών του κάθε ασθενή θα καθορίσουν και τον αριθμό των συνεδριών που θα απαιτηθούν προκειμένου να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ «GOLDEN STANDARD» ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΛΕΒΕΚΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΩΝ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ.

ΜΕ ΕΝΕΣΙΜΟ ΤΡΟΠΟ, ΕΙΔΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, ΕΓΧΕΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΓΕΙΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΙΑΚΟ ΤΟΙΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΙΝΩΣΗ ΚΑΙ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ» ΤΟΥ.

Ουσιαστικά με ενέσιμο τρόπο, ειδική ουσία, είτε με μορφή αφρού, είτε με μορφή υγρού, εγχέεται στο αγγείο, δημιουργώντας μία χημική αντίδραση με το αγγειακό τοίχωμα που τελικά καταλήγει στην ίνωση και «εξαφάνισή» του. Για την σωστή εφαρμογή απαιτείται η ύπαρξη ειδικής συσκευής (vein finder) που αναδεικνύει τα τροφοφόρα αγγεία, που αλλιώς δεν γίνονται ορατά, καθώς και μεγέθυνση (ειδικά γυαλιά εστίασης). Έτσι αντιμετωπίζεται η ρίζα του προβλήματος κάτι που συνεπάγεται λιγότερες συνεδρίες καλύτερα αποτελέσματα και μειωμένο κόστος.

ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 2-3 ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 15-30 ΗΜΕΡΩΝ

Απαιτείται συμπίεση μετά την εφαρμογή, και συνήθως απαιτούνται 2-3 συνεδρίες σε διάστημα 15-30 ημερών.
Στο ιατρείο μας , χρησιμοποιείται το σκεύασμα aethoxysklerol® (Kreussler PHARMA) .

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΕΣΙΜΟ ΤΡΟΠΟ, ΕΙΔΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΑΦΡΟΥ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΥΓΡΟΥ, ΕΓΧΕΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΓΕΙΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΙΑΚΟ ΤΟΙΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΙΝΩΣΗ ΚΑΙ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ» ΤΟΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (VEIN FINDER) ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΑ ΤΡΟΦΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ, ΠΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΑΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ (ΕΙΔΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ).

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στα ιατρεία μας, η θεραπεία εξατομικεύεται για κάθε ασθενή, και συνήθως γίνεται συνδυασμός όλων των τεχνικών (σκληροθεραπεία, μικροσκληροθεραπεία, laser, RF) ανάλογα με την κατανομή και την μορφολογία του προβλήματος.

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Όσων αφορά τις ευρυαγγείες στο πρόσωπο εκεί η μέθοδος εκλογής είναι οι ραδιοσυχνότητες σε συνδυασμό με laser (και εδώ η θεραπεία εξατομικεύεται ανάλογα με τον τύπο δέρματος και την έκταση του προβλήματος).

Αποκλειστικά στο ιατρείο για πιο επίμονες περιπτώσεις εφαρμόζεται σκληροθεραπεία με αφρό διοξειδίου του άνθρακα

Σε περιπτώσεις μεγαλύτερων φλεβεκτασιών απαιτείται η δημιουργία σταθερότερου μείγματος για μεγαλύτερη δράση του φαρμάκου. αυτό μπορεί να γίνει με την ανάμειξη ιατρικού διοξειδίου του άνθρακα με το φάρμακο σκληροθεραπείας που οδηγεί σε πιο δραστικό μείγμα αφρού με ασυγκρίτως καλύτερα αποτελέσματα.